Previous

Rejsebeskrivelse af fototur til Cambodia 2011. Skrevet af Kjeld Espersen.

Taastrup d. 11. nov. 2011.

2011.11.11 Fototur til Cambodia 2

Vi var 16 fotografer på Fo2tur til Cambodia fra den 16. - 31. okt. 2011. Turen blev ledet og planlagt af fmd. Wiliam Gaarde-Nissen. Vi var 7 fra fotoklubben i Taastrup.


Vi fløj med Thai Air til Bangkok og derfra videre til Cambodia med hovedstaden Phnom Penh, som også stod under vand fra Mekong floden. Vi blev mødt i lufthavnen af vores kontakt i Cambodia og vores indfødte guide Robinhout.


ONE DOLLAR!- Se min slange. - Det var foretrukket betaling over alt i Cambodia, viste det sig.


Romantik, glæde, gæstfrihed, regnvand og fattigdom samt visning af Pol Pot regimets forfærdeligheder i 70-80. erne og fik vi set meget. Cambodiafolket har en stolt og meget nedtrykt historie. Angor Wat og andre templer med alt som det kan fremvise fra 1200 tallet. Her er solen ved at stå op over Cambodia.
Cambodia skal opleves og det kan ikke beskrives i ord g billeder. Her er lidt i kampen på oplevelser. Jeg ses for Ankor Wat, som jeg støtter mig opad og stønner i varmen.

Der var omkring 30 grader celtius og meget høj luftfugtighed. Her står jeg og træets størrelse ses tydeligt, som gror på templets ruin.

Der var oplevelser på turen som gik igennem flere hundrede km på langs og kryds og meget lidt på tværs i Cambodia. Phnom Pehn, Kampong Cham (2 største by), Mondulkiri, Kratie, Rattankiri (1979 Ny by opbygget efter sønderbombning i Vietnamkrigen) Kompong Thom, Siem Reap, Banteay, Battambang og så retur til Phnom Pehn. Vejene havde lidt mange steder og der var store huller, som vi skulle undgå at køre ned i ! - 130 km med 15 km/t og kufferter der dansede på bagsædet..


Se lige en vanbøffel, der ser noget undrende ud


Vi besøgte minioriter i det meget tilbage nordøstlige Cambodia mod Laos og Veitnam, som blot var 70 km borte.  
Bussen var ved at køre ad vejen i det glatte føre. Den måtte hjælpes. Robinhud løb efter hjælp.


 Vandfald som var på 200 meter fik vi også del i. Vandtågen gjorde at kameralinsen måtte holdes fra for dråber.


TV var med overalt og der var 100 programmer i junglen. (Jungletid 1800 tallet og pt. med ny teknologi) Vi fik også Anders Fogh (Nato) ind på værelset der fortalte om Libyens Gadaffis endeligt.


Styrthjelm bruges kun af fører og man er måske 5 på en motorcykel.


Det var ved den lejlighed, at jeg med Ove Valentin Jørgensen fra Slangerup, som jeg delte værelse med. - Vi skålede i Cambodias fortrukne øl Angkor Beer (Carlsberg).Oversvømmelser efter regntiden prægede hele Cambodia. Se blot her, der havde man lavet en gangbro.  


Dans og musik i lokalt opsætning.Her HeFlagermus i millioner eller måske milliarder ses her i omkring en time. Flagermusene fløj fra deres hule i bjerget kl.17:40. FANTASTISK.- Oplevelse for livet.Vi kørte med Bambotog i Battambang, som tidligere fungerede som jernbane mellem Battambang og Phom Penh (Bambo Train 2x10 km). Det eneste tog i Cambodia pt. på den gamle jernbane fra 1926.


Lotusblomster som opsat her kan købes for ganske få dollar.


Kongens fødselsdag var vi heldig at være med til at fejre på paladsets område før vores afrejse mod København. Plakat med kongen fangede jeg før udgang. Meget heldigt. Billedet er det eneste der findes, for jeg var rosinen i ”pølseenden” Uden for kongeslottet sad en lille pige og ventede.Her er min afsked med H.E. General. CHONG SOVANNY som havde planlagt vores store fotooplevelse tur i Cambodia.Nu slutter jeg min kort oprids af mere end 1000 oplevelser på 16 dage i Cambodia og nu har jeg lang tid til at se på mine ca. 5000 billeder.

Tak til hele gruppen, som nu er overbevist, at vi har en jordklode, som vi sammen skal passe på.

Mit Sony fotoudstyr DSLR Alfa 350 en Zeitz Sal 3,5-4,5/16-80MM ZA telelinse samt et Sony Model: DSC-TX9 kompakt digitalkamera.


Alle fotos er © Copyright de respektive fotografer og beskyttet af loven om ophavsret.